Omdiskuteret straffespark afgjorde løjerne

image Foto: Ole Walldo / FC Roskilde
Steffen Dam
06. august 2023 kl. 16:59

Comebacket til 2. division blev ikke som håbet for FA 2000. Det blev nemlig til et nederlag på 1-0 til FC Roskilde efter en tæt kamp, hvor uafgjort set ud fra spil og chancer havde været fair, men hvor et omdiskuteret straffespark endte med at afgøre sagerne.

Det faldt efter en indledning på kampen, hvor FC Roskilde var bedst og også ramte overkanten af overliggeren efter 10 minutter efter en situation, hvor Roskilde-angriberen var alene igennem, men den debuterende målmand Lucas Ziegler får ham presset så langt ud, at vinklen blev for spids til at kunne sparke bolden i målet.

Ti minutter kom så straffesparket. Hvad der lignede et tilfældigt sammenstød, blev af kampens dommer takseret til et straffespark under højlydte protester fra FA 2000-spillerne, men som bekendt er der ikke VAR i 2. division, så kendelser på dette niveau står ved magt - og Andreas Maarup var sikkerheden selv fra pletten.

Skulle man tro, at det rystede gæsterne, så tog man fejl. FA 2000 overtog kontrollen på kampen og spillede i perioder rigtig fin fodbold - og kort før pausen burde det have kastet en udligning af sig. Hamid Khalidan blev sendt i dybden og lagde bolden perfekt til rette for Oskar Høybye. I helt fri position fik han afsluttet helt ude ved den ene stolpe, men en suveræn redning af Roskilde-målmand Marco Brylov stoppede FA 2000 fra udligningen dér.

Det blev også billedet efter pausen. FC Roskilde var overraskende passive taget i betragtning af, at de var på hjemmebane mod en oprykker og endda satser på en mere boldbesiddende spillestil, men næsten uanset hvor godt man spiller, bliver FC Roskilde ikke et hold, man laver mange chancer på. FA 2000 fik faktisk det antal chancer, man kan forvente efter pausen - desværre var det bare en af de dage, hvor de ikke gik ind.

Tættest på var Oskar Høybye og Lucas Simonsen for FA 2000, mens værterne for deres del havde en friløber med et kvarter igen for helt at lukke opgøret, men straffesparket forblev kampens eneste scoring. Den omdiskuterede sekvens blev da også diskuteret efter slutfløjtet mellem kampens dommer og Lucas Simonsen, hvilket førstnævnte takserede til et rødt kort til sidstnævnte.

FC Roskilde - FA 2000 1-0 (1-0)
1-0 Andreas Maarup (22., straffe)