Surt nederlag i parodi af en fodboldkamp

image Steffen Dam
Steffen Dam
22. november 2023 kl. 23:06

Gladsaxe Stadion er altid en af de mere interessante steder at spille i 2. division. Altså når det foregår på opvisningsbanen. Denne lørdag var kampen rykket til bane tre ved siden af stadion - ikke som man skulle tro en kunstgræsbane. Men derimod noget, der for en måneds tid siden måske nok var en græsbane, men denne dag mere fremstod som en pløjemark, som i øvrigt var både våd og en smule frossen.

Det var dog ikke nok til, at kampens dommer valgte at aflyse opgøret, og derfor blev der spillet den måske største parodi af en fodboldkamp i denne sæson i 2. division. Understreget af, at begge hold leverede sæsonens med afstand laveste pasningsprocent og andel af lange bolde i løbet af en kamp, og det er altså ikke fordi, at der ikke er dygtige fodboldspillere på de to hold, men de havde nærmest umulige vilkår at arbejde under.

AB havde selvfølgelig også noteret sig, at de var uden sejr i denne sæson efter 90 minutter på kunstgræs i fire forsøg, mens FA 2000 modsat ikke har haft de bedste erfaringer på naturgræsset på det seneste. Om det spillede ind i valget af bane, skal herfra være usagt, men missionen lykkedes set med AB-briller i og med, at akademikerne vandt kampen med 3-2.

Det skete dog først efter en af åbenlyse årsager ikke særligt velspillet fodboldkamp, hvor AB var kyniske og i den første time scorede tre gange på to skud på mål. Først efter meget passivt forsvarsspil af gæsterne, som Daniel A. Pedersen endte med at udnytte ved at prikke bolden i kassen ved bagstolpen, inden Kilian van Mil udnyttede en stor FA 2000-fejl til at løbe fra sin direkte modstander og sende bolden i kassen til 2-0.

FA 2000 sad dog på det klart meste af spillet, og havde kort inden det andet mål misbrugt en stor mulighed, hvor man var igennem to mod en, og derfor var det helt efter bogen, at reduceringen så kom efter en god halv times spil. Det var til gengæld en rendyrket perle, hvor en velspillende Oskar Høybye elegant fandt en fremstormende Magnus Ravn, som sikkert sendte bolden i kassen.

Det gav i sagens natur FA 2000 blod på tanden, og der var optræk til flere gode muligheder for scoring allerede inden pausen. Opgaven blev dog noget hårdere efter pausen, da et hjørnespark blev bokset direkte i mål uden at der egentlig var en AB-spiller i nærheden, men den åbenlyse modgang fik dog ikke gæsterne til at give op, og midt i halvlegen var der så atter spænding om udfaldet.

Et indlæg fra Sami Jalal Karchoud blev rettet af på vejen, og det udnyttede Oskar Høybye til at prikke reduceringen i kassen. FA 2000 fik faktisk scoret endnu en gang, men Casper Holmelund blev korrekt nok dømt offside i den situation. Tættere på kom FA 2000 ikke i en kamp, der aldrig burde være blevet spillet på det underlag.

AB - FA 2000 3-2 (2-1)
1-0 Daniel A. Pedersen (9.)
2-0 Kilian van Mil (16.)
2-1 Magnus Ravn (32.)
3-1 Melvin Yndeheim (47., selvmål)
3-2 Oskar Høybye (65.)