Slutspurten kom for sent

image Konrad Cornelius Rasmussen
Steffen Dam
05. november 2023 kl. 23:37

Der var berettiget optimisme før turen til Middelfart. Dels kom der tre point på tavlen i sidste uge mod Skive, og dels var kampen flyttet fra det naturgræs, som FA 2000 har haft det så svært med i denne sæson. Men trods en god slutspurt endte turen til Fyn uden point, da Middelfart vandt opgøret med 2-1.

Det kunne man ikke sige så meget til, for de første 70 minutters tid var Middelfart det bedste hold på banen, mens der skal være ros til de på dagen rødklædte FA 2000-spillere for aldrig at give op og i hvert fald til sidst fik skabt spænding om udfaldet.

På den måde lignede kampen den omvendte kamp mod Middelfart, hvor det fynske tophold var klart bedst i de første to tredjedele af kampen, mens FA 2000 så var klart bedst i den sidste tredjedel af opgøret. Det var tydeligt, at Middelfart ville op og dominere kampen fra start og de gik da også ret højt op i presset, hvilket det kneb med at spille sig ud af.

Allerede efter otte minutter var værterne tæt på, da et forsøg fra Marcus de Claville krævede en flot redning af Lucas Ziegler for ikke at gå i mål og samme Claville fik efter en halv time en endnu større chance, men her headede den teknisk stærke kantspiller over mål fra tæt afstand. Tættest på af alle i første halvleg var dog Jonas Villemoes, som tordnede bolden på overliggeren med fem minutter igen, og ellers sørgede Lucas Ziegler for, at der ikke faldt nogle mål i første halvleg med flere fremragende indgreb.

Modsvar i den anden ende var der ikke rigtigt nogen af udover et langskud fra Hamid Khalidan, som ikke voldte de store problemer for Casper Radza i Middelfart-målet. Udover stillingen var der ikke meget positivt at tage den lange vej med tilbage til omklædningsrummet, og pausen bød både på en udskiftning og en taktisk ændring.

Det var om ikke et forvandlet FA 2000-mandskab, så i hvert fald et gæstende hold, der kom med mere kraft i duellerne og bedre omgang med bolden fra anden halvlegs start. Derfor var det også paradoksalt, at det var i denne periode, at Middelfart så kom foran. En aflevering på tværs i feltet blev opsnappet af Peter Kristensen - han fandt en helt udækket Marcus de Claville, som ikke kunne undgå at score.

Den store fejl rystede tydeligt FA 2000, og kort efter kom så hvad der lignede kampens afgørelse. En simpel lang bold frem endte med en friløber til Jonas Villemoes, og han takkede for venligheden ved at lobbe bolden i kassen til 2-0. Nu sad man i den kolde blæst og frygtede det værste, men frygtede man opgivende tendenser, så var man ikke i nærheden af at få dem.

Der begyndte også at komme optræk til muligheder, og med 10 minutter igen gav det så pote. En bold ned i bagrummet fra Marcus Hørbye endte med, at den fremstormende Karim El Haddouchi blev hægtet i feltet, og kampens dommer pegede med det samme på pletten. Straffesparket omsatte Christian Toftdahl sikkert og dermed var der endnu engang lagt op til en hektisk afslutning på de to holds indbyrdes møder.

I de sidste 10 minutter stod det nærmest på belejring af Middelfart-feltet, hvor der igen var mange fine aktioner, men hvor man også må rose værterne for konsekvent forsvarsspil. Det er ikke for ingenting, at de lukket færrest mål ind af alle i rækken, og derfor blev det lige ved og næsten for FA 2000.

Middelfart - FA 2000 2-1 (0-0)
1-0 Marcus de Claville (52.)
2-0 Jonas Villemoes (57.)
2-1 Christian Toftdahl (80., straffe)