Sejren forsvandt i overtiden

image Foto: Ole Svenningsen
Steffen Dam
27. august 2023 kl. 14:15

Fodbold kan fra tid til anden være en vild rutsjebanetur. Det må man også sige, at kampen mod AB var set med FA 2000-briller. To hurtige mål havde ellers sendt de blåklædte på sejrskurs efter en fremragende anden halvleg, men i overtiden fik gæsterne udlignet til slutresultatet 2-2 foran 515 tilskuere på Frederiksberg Idrætspark.

Efter anden halvleg både burde og kunne FA 2000 med rette føle, at de burde have vundet kampen. En kamp, der startede godt med en fin chance til Christian Toftdahl, som dog denne gang måtte se sin signaturafslutning snige sig lige forbi mål efter fire minutter, men som tog sin første tur i rutsjebanen kort efter. Her fik den skudstærke AB-topscorer Tim Freriks alt for meget tid og plads fra kanten af feltet, og så falder straffen prompte - denne gang med et knastørt skud i det korte hjørne.

Man kunne frygte, at det tidlige mål til AB ville kampen til at tippe gæsternes vej, for AB har presset højt og været meget aggressive i de andre kampe i sæsonen. Overraskende nok valgte de grønblusede dog at trække sig tilbage på banen og overlade initiativet til FA 2000. Det gav et kampbilledet med hjemmeholdets spillere meget på bolden, men uden at det førte de store chancer med sig. Det så pænt ud til tider, men effektivt var det ikke. AB var faktisk tættest på at score, da Tim Freriks lige præcis ikke nåede frem til et indlæg midt i halvlegen, men 0-1 ved pausen.

FA 2000 kom ud til anden halvleg med masser af energi, og fortsatte med at dominere kampen på bolden. Det var dog først efter en tredobbelt indskiftning efter en times tid, at der for alvor kom skub i tingene, for alle tre indskiftere fik nemlig afgørende betydning i resten af kampen. Efter 67 minutter blev indskiftede Oskar Høybye nemlig sendt i dybden efter en genial aflevering fra Lucas Simonsen, og her var han sikkerheden selv og sendte udligningen i kassen.

Med et kvarter igen var det så de to andre indskiftere, der viste sig frem. Oliver Rimmen brød godt igennem og fik sendt et en afslutning mod kassen. Den blev rettet af, men i stedet for at lade den gå til hjørnespark, valgte AB-forsvareren at cleare bolden tilbage i feltet. Sami Jalal Karchoud sagde tak for gaven og sendte bolden i det tomme mål til 2-1.

Det kunne man ikke indvende det fjerneste imod, for i den periode sad FA 2000 på tingene, og havde faktisk med et kvarter igen haft bolden i 61 procent af kampen mod de semiprofessionelle gæster. Det var startskuddet til en hektisk slutfase, hvor AB udnyttede deres fysiske overlegenhed til at læsse masser af bolde ind i feltet. En af dem fangede Hørdur Askham i fem minutters overtid og fik prikket den forbi Lucas Ziegler i FA 2000-målet til ekstrem frustration hos FA 2000-spillerne. Den flotte præstation vidner dog om, at det kan blive et interessant efterår i 2. division.

FA 2000 - AB 2-2 (0-1)
0-1 Tim Freriks (6.)
1-1 Oskar Høybye (67.)
2-1 Sami Jalal Karchoud (75.)
2-2 Hørdur Askham (90.)