Pokaldrømmen brast i aftenmørket

image Steffen Dam
Steffen Dam
28. september 2023 kl. 18:31

FA 2000 er færdig i pokalturneringen. Det stod klart efter et højdramatisk drama mod AB, hvor det ellers længe lignede en sikker hjemmesejr, men hvor gæsterne fik udlignet til 2-2 på to hurtige mål og så endte med at afgøre det hele i forlænget spilletid.

Der var ikke meget, der pegede i retning af et FA 2000-exit i de første 70 minutter. Selv om der var skiftet ud på en del pladser siden nederlaget mod Aarhus Fremad, satte de blåklædte sig på begivenhederne fra start, og der skulle da heller ikke gå mere end ni minutter, før den gode start kastede et mål af sig. Christian Toftdahl blev fældet i straffesparksfeltet - og det efterfølgende spark fra pletten satte han sikkert i kassen.

Billedet fortsatte halvlegen ud. FA 2000 investerede enormt meget i både dueller og de højintense presløb, hvilket betød, at AB aldrig fik ro til at sætte noget sammen og deres eneste reelle chance i de første 45 minutter kom da også efter en dødbold, hvor man headede et pænt stykke forbi mål. Anderledes farlige var FA 2000, og endnu et godt angreb endte med, at en velspillende Oskar Høybye lagde bolden til rette for Hocine Derrar, der tordnede bolden ind til 2-0.

En fuldt fortjent stilling efter de første 45 minutter, hvor FA 2000 var i fuld kontrol. Som forventet kom AB ud med et mere aggressivt udtryk fra anden halvlegs start, og det var lige ved at kaste en reducering af, da Christian Wagner ramte overliggeren efter et dumt boldtab af hjemmeholdet. Men ellers sad man stadig med en god fornemmelse, for FA 2000 kom stadig frem til muligheder, mens AB blev mere og mere desperate.

I et sidste forsøg på at vende slagets gang, forsøgte AB med en tredobbelt udskiftning efter 70 minutter, og det skulle vise sig at være en særdeles god idé. Blot to minutter efter stod den nemlig 2-1 på et langskud fra netop indskiftede Layton Ndukwu og blot fire minutter senere var de to hold så lige. Alt for passivt forsvarsspil endte med, at Christian Wagner kom igennem og han svigtede ikke på den store chance.

Herefter gik begge hold hårdt efter sejren, og i de allersidste sekunder fik Hocine Derrar så den helt store mulighed for at afgøre tingene, men det ellers fine oplæg fra Lucas Simonsen endte desværre med en afslutning i hænderne på Indy Groothuizen i gæsternes mål. Det havde ellers været helt fortjent, hvis han efter en meget flot kamp havde fået lov at afgøre det hele.

I stedet skulle de to hold i 30 minutters ekstratid, og kort inde i den kom AB så foran. Et indlæg endte i panden på Ilias Namli, som headede bolden forbi Melvin Yndeheim og nu lurede den store nedtur. Der skal være ros for, at FA 2000 aldrig gav op og også kom frem til fine chancer, hvor bolden hoppede og dansede på stregen, mens et frispark fra kanten af feltet i kampens sidste sekund blev sparket direkte i muren. Modsat kunne AB også have lukket kampen på en af deres omstillinger, men flere mål kom der ikke, og dermed lever pokaldrømmen ikke længere for FA 2000.

FA 2000 - AB 2-3 efter forlænget spilletid
Ordinær tid 2-2 (2-0)

1-0 Christian Toftdahl (10., straffe)
2-0 Hocine Derrar (40.)
2-1 Layton Ndukwu (72.)
2-2 Christian Wagner (76.)
2-3 Ilias Namli (92.)