image Foto: Magnus Nikolajsen
Steffen Dam
23. oktober 2023 kl. 14:57

Der er ikke mange kampe i dansk divisionsfodbold, hvor kontrasten mellem de to hold er større end når Esbjerg møder FA 2000.

Det er kun fire år siden, at Esbjerg vandt bronze og skulle ud og spille europæisk fodbold, har en af landets bedste stadion og en tocifret millionomsætning, mens FA 2000 aldrig har spillet på højere niveau end nu, spiller på et stadion uden et fadølsanlæg og hvor førsteholdet er drevet af foreningen.

Derfor var der som sådan ikke noget overraskende i, at Esbjerg vandt kampen med 3-1, men med til historien hører, at FA 2000 stod rigtigt stærkt på banen og holdt det ellers stjernebesatte hjemmehold nede på relativt få muligheder - indtil en personlig fejl af de store punkterede drømmene om point efter en halv times spil.

Indtil da havde FA 2000 formået at lukke rummene ganske godt ned og det var ikke fordi, at Esbjerg på nogen måde vadede i chancer. Emil Holten havde en afslutning, der sneg sig lige forbi, og ellers var det lige ved og næsten for Esbjerg. Indtil efter en lille halv times spil, da en ellers ufarlig høj bold blevet slået ind i feltet. Desværre gik Lucas Ziegler helt galt af bolden - den endte hos Emil Holten, som kunne heade den i det tomme mål.

Det var i sagens natur lidt af en dukkert, for dels var det en spand kold vand i hovedet på gæsterne, mens målet modsat løsnede noget op for Esbjergs spil, selv om der ikke kom flere mål i første halvleg. FA 2000 var tvunget længere frem på banen i anden halvleg, og fra starten af halvlegen skiftede man både mere offensivt ind og kom markant længere frem på banen.

Det gav også halvlegens første mulighed, da et drilsk indlæg fra Lukas Svensson var lige ved at snyde navnebror Lukas Jonsson i Esbjerg-målet, men han fik lige vippet bolden til hjørnespark. Ganske som i første halvleg blev den boblende Frederiksberg-optimisme ødelagt af en scoring til Esbjerg. En lang bold fra FA 2000-forsvaret blev efter en clearing til en friløber til Mathias Jørgensen - han sendte bolden på tværs til Emil Holten, som kunne bugsere bolden i kassen til 2-0.

Dermed var det reelt set slut med drømmene om point på den jyske vestkyst, men ondt blev værre kort tid efter. Alt for passivt forsvarsspil ved det bagerste stolpe endte med, at Mathias Jørgensen trods ene mand mod to FA 2000-spillere relativt simpelt kunne komme først på bolden og trille den hen til Elias Sørensen, der kunne nuppe karrierens nemmeste scoring.

Nu frygtede man for alvor et sammenbrud, men udover en friløber til Esbjerg, som Lucas Ziegler flot klarerede, slap FA 2000 for videre tiltale, og såmænd om ikke det også lykkedes at få reduceret føringen i kampens overtid. Hassan Elsayed tog sagen i egen hånd og med Youcef Mokdad som bande kom han alene igennem. Lukas Jonsson reddede ellers i første omgang, men riposten blev sikkert sendt i kassen.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Esbjergs sejr var fortjent nok, men de på dagen rødklædte gæster solgte sig ganske dyrt, og der er mange fine ting at tage med til de kommende og meget vigtige kampe.

Esbjerg - FA 2000 3-1 (1-0)
1-0 Emil Holten (29.)
2-0 Emil Holten (59.)
3-0 Elias Sørensen (63.)
3-1 Hassan Elsayed (90.)