Lang eftermiddag på Riisvangen

image Arkivfoto
Steffen Dam
24. september 2023 kl. 23:48

FA 2000 har enten fået point eller været meget tæt på point i de første syv kampe i 2. division. Sådan gik det ikke i kamp nummer otte, for lad det være sagt med det samme - det var FA 2000 ikke i nærheden af på Riisvangen. Aarhus Fremad er det bedste hold, som de blåklædte har stået over for i denne sæson indtil videre, og der kunne da heller intet indvendes imod sejren på 3-0.

Aarhus Fremad er et sympatisk bekendtskab udenfor banen, og et hold med et meget klart udtryk inde på banen. De vil gerne have bolden og de satte sig relativt tungt på begivenhederne fra kampens start - mens FA 2000 havde store problemer med underlaget. Det havde regnet kraftigt i Aarhus i dagene op til kampen, hvilket gjorde græsbanen tung og våd. En skærende kontrast til det kunstgræsunderlag, som de blåklædte spiller og træner på, og det kunne man se fra start.

Det var dog ikke fordi, at Aarhus Fremad vadede i chancer i åbent spil, og ikke overraskende kom deres første store chance efter en dødbold, men fra kort afstand blev afslutningen sendt over mål. Ti minutter før pausen fik Aarhus Fremad så deres første store chance i åbent spil, men Frederik Høghs fine hovedstød blev flot reddet til hjørnespark af Lucas Ziegler. Det var ellers efter en periode, hvor FA 2000 var kommet klart bedre med og også havde haft optræk til fine muligheder.

Det lignede 0-0 efter første halvleg, hvilket som sådan var godkendt i en på papiret svær udekamp, men i overtiden af første halvleg brød værterne igennem og hele situationen endte med et helt korrekt dømt straffespark. Lucas From blev sat til at sparke - men Lucas Ziegler hoppede til den rigtige side og de fleste troede, at han havde reddet straffesparket, men via stolpen endte bolden alligevel med at gå i kassen.

I sagens natur en iskold spand vand i hovedet på de blåklædte, og om det var derfor, at holdet aldrig rigtigt kom ud til anden halvleg skal være usagt, men Aarhus Fremad fortsatte hvor de slap, og fem minutter inde i anden halvleg var det reelt set game over. Et hjørnespark blev sendt ind over, og returbolden endte hos Jacob Florin Torp, der tordnede bolden i kassen til 2-0.

Kort efter forsøgte Mads Lange sig fra kanten af feltet med en afslutning, som voldte Aarhus Fremad-keeper Benicio Pena visse problemer, men ondt skulle blive værre blot seks minutter efter mål nummer to, og det kommer næppe bag på ret mange, at også det mål faldt efter et hjørnespark. Denne gang var det Anders Holvad, der fik sidste fod på bolden. Det lignede, at Lucas Ziegler havde nået at redde bolden inden den gik i mål, men linjedommeren vinkede den inde og nu sad man for alvor og frygtede for den videre skæbne.

Der kom dog ikke yderligere mål i kampen. Casper Holmelund var tættest på for FA 2000 med et hovedstød, mens Frederik Høgh nok stadig har mareridt over, hvordan han kunne sparke over et gabende tomt mål i kampens overtid. Afbrænderen havde dog kun kosmetisk betydning, for der var ingen tvivl om udfaldet denne eftermiddag i Aarhus.

Man skal aldrig være tilfreds med en præstation under niveau, men man skal huske at holde hovedet koldt og ikke gå i panik, og ser man på de første otte kampe som helhed, er der stadig meget positivt at tage med til den kommende uges to hjemmekampe - mod AB i pokalen og mod Middelfart i 2. division.

Aarhus Fremad - FA 2000 3-0 (1-0)
1-0 Lucas From (45., straffe)
2-0 Jacob Florin Torp (51.)
3-0 Anders Holvad (57.)