image
Steffen Dam
05. september 2023 kl. 13:20

Der er langt fra Frederiksberg til Skive. Fænomenet ”busben” er velkendt, og derfor er så lange udebaneture per definition svære. Skive havde godt nok tabt de to første kampe på eget græs, men det var mod de to jyske oprykningsfavoritter Esbjerg og Aarhus Fremad, hvor skibonitterne specielt i den sidste kamp var rigtigt godt med.

I det lys må uafgjort 2-2 siges at være mere end godkendt. Det skete efter en præstation på det jævne, hvor Skive nok var det bedste hold på banen, men hvor FA 2000 i den grad havde sejren inden for rækkevidde, inden Skive med blot tre minutter igen fik udlignet.

Det sædvanlige kunstgræsunderlag var udskiftet med græs, og det var til at se i kampens indledning, hvor de på dagen rødklædte gæster havde svært ved at finde hinanden. Derfor var det som sådan heller ikke ufortjent, at Skive efter en halv times spil kom foran. Alt for passivt forsvarsspil endte med, at Frederik Sloth stod helt fri i feltet, og han svigtede ikke og sendte Skive i front.

Kort efter var de tæt på at øge føringen, men hovedstødet efter hjørnespark gik lige forbi den ene stolpe. Denne gang slap FA 2000 med skrækken efter dødbolde, og lidt ud af ingenting kom så udligningen efter 37 minutter. Et boldtab fra Skive startede en FA 2000-opstilling - her endte bolden hos Oliver Rimmen, der med et præcist indlæg sendte Hamid Khalidan helt fri. Et fikst træk og en kølig inderside senere stod den så 1-1.

Det var egentlig utroligt, at der faldt to mål i første halvleg, for nogen skønhedsåbenbaring var det ikke fra nogen af holdene. Mange boldtab og lange bolde var hvad der var på menuen, og billedet fortsatte efter pausen. Det blev aldrig noget skønmaleri af en fodboldkamp, og chancer var der heller ikke mange af. Skive havde et par halve chancer efter dødbolde uden det blev vildt farligt.

Havde store dele af kampen været en ørkenvandring, blev slutfasen det stik modsatte. Første gang i anden halvleg, hvor FA 2000 blev farlige, kastede det så også en mål af sig med seks minutter igen efter kampen. Casper Holmelund brød igennem, hans afslutning blev kun halvklaret af Skive-målmanden, og riposten kunne indskiftede Youcef Mokdad sikkert sende i kassen.

Glæden varede dog ikke længe, for tre minutter senere var der balance i regnskabet igen. Dødbolde havde været Skives farligste våben kampen igennem, og derfor var det en meget lille overraskelse, at udligningen kom fra en hjørnespark, hvor Yao Dieudonne kom først på bolden og sikkert headede den i kassen. I overtiden fik Skive endda en kæmpechance for at snuppe sejren, men afslutningen røg over mål.

Dermed kunne FA 2000 tage et point med hjem til den lange bustur efter en kamp, hvor FA 2000 aldrig ramte de spillemæssige højder, men så vidner det også om klasse at der alligevel kom point på tavlen.

Skive - FA 2000 2-2 (1-1)
1-0 Frederik Sloth (31.)
1-1 Hamid Khalidan (37.)
1-2 Youcef Mokdad (83.)
2-2 Yao Dieudonne (87.)