Menu

Godkendt indsats så længe kræfterne rakte

image
25. april 2022 kl. 14:27

FA 2000 havde ryggen mod muren inden kampen mod Aarhus Fremad. Udover to træningspas i Spanien, var det første gang i år, man var på græs, en pæn del af de normale stamspillere var ukampdygtige på grund af skader eller rejse og i opvarmningen måtte Jonas Jayjay Jørgensen så også melde forfald.

Trods de hårde odds, leverede de blå fra Frederiksberg en godkendt indsats, men måtte alligevel se Aarhus Fremad vinde kampen ganske fortjent med 3-0. I kampens indledning var det dog FA 2000, der kom bedst ud og allerede efter fire minutter fik Christian Toftdahl den første chance, men hans afslutning sneg sig snert forbi Aarhus Fremad-målet.

Vi skulle faktisk 27 minutter ind i kampen, før værterne bed fra sig for alvor for første gang. Mathias Kubel endte med at få sidste fod på et ellers flot Aarhus Fremad-angreb, men afslutningen sad lige på Niklas Thomsen. Ellers var værterne kun farlige efter en dødbold i første halvleg, hvor et indlæg endte med et svagt hovedstød og en returbold, som Niklas Thomsen relativt nemt kunne afværge.

Den med FA 2000-briller mest omtalte episode før pausen kom efter 36 minutter, hvor Christian Toftdahl var fri igennem – han fik en hånd i ryggen og væltede omkuld, men dommerens fløjte forblev tavs til store protester fra både trænerbænk og spillerne på banen. Men alt i alt en meget flot halvleg, hvor Aarhus Fremad nok havde bolden meget, men primært på steder på banen, hvor det ikke gjorde ondt på FA 2000 og i øvrigt kamp nummer 16 i træk (inklusiv træningskampe) hvor man ikke lukkede mål ind i første halvleg.

Det var med stor optimisme, at spillerne gik ud til anden halvleg, men allerede efter 10 minutter skulle en dødbold ændre på dette. Et frispark blev sendt ind i hovedet på den store stopper Frederik Rieper, som dirigerede den videre til en helt fri Mathias Damgaard. Han kvitterede med karrierens letteste scoring, og det lignende en historie, man havde set før - en flot første halvleg afløst af et tidligt mål imod efter pausen.

FA 2000 gav ikke op af den grund, men med et kvarter igen blev bjerget næsten uoverstigeligt, da Sebastian Buch kunne øge til 2-0 efter et ellers relativt ufarligt indlæg endte med en flad bold ind til den helt fri angriber, og kort før tid kunne Lucas From lukke og slukke på en omstilling efter de blåklædte havde satset offensivt i jagten på en reducering. Tættest på den var indskiftede Casper Holmelund, men hans hovedstød blev desværre nappet af Thomas Hagelskjær i Fremad-målet.

Selv om det blev til et nederlag, var der mange positive ting at tage med fra kampen. Ikke mindst at der var debut til Casper Holmelund og anden kamp med spilletid til Sami Jalal Kachoud begge fra vores U19-hold samt debut til Jonathan Nordmark Laursen fra vores hold i Københavnsserien.

Aarhus Fremad - FA 2000 3-0 (0-0)
1-0 Mathias Damgaard (55.)
2-0 Sebastian Buch (76.)
3-0 Lucas From (88.)