Flot slutspurt sikrede point mod Middelfart

image Steffen Dam
Steffen Dam
02. oktober 2023 kl. 16:31

Tre kampe på seks dage er noget af en mundfuld for de fleste. Således også for FA 2000, som sluttede en lettere vanvittig uge af med at møde Middelfart fredag aften. Det til trods kom der point ud af anstrengelserne, for efter en dårlig første halvleg, løftede de blåklædte sig markant efter pausen og endte med at hente 1-1 mod et af topholdene.

Man hører ofte, at en kamp kan have to halvlege - og det var i den grad sandt denne regnvåde aften på kunstgræsset. Om det var trætte pokalstænger, der var årsagen til det skal være usagt, men konstateres kunne det, at Middelfart var klart bedst i de første 45 minutter. Der var ikke meget, der hang sammen for FA 2000, og modsat krævede det ikke det store for gæsterne at spille sig igennem til chancer.

Efter ni minutter var den gal første, hvor Peter Kristensen kom helt alene igennem, men skød lige forbi den ene stolpe og efter en halv times spil var det Jonathan Kjærs tur til at sparke forbi fra fri position. Imellem det havde Lucas Ziegler i FA 2000-målet også måtte træde til med et par fine redninger - den unge målmand var sikker i alt hvad han foretog sig og stod sin måske bedste kamp siden ankomsten til klubben i juli måned.

Det måtte dog gå galt før eller siden, og det gjorde det så med tre minutter igen af halvlegen. Malthe Boesen tørrede først Marcus Hørbye og lagde den derefter sikkert i kassen til en Middelfart-føring, som selv den mest blåøjede FA 2000-tihænger ikke kunne indvende det fjerneste imod.

Reaktionen kom da også prompte. I pausen blev der skiftet hele tre mand, og nærmest fra halvlegens start så tingene markant anderledes ud. FA 2000 kunne nu holde fast i bolden og holde trykket på Middelfart, og allerede efter fem minutter havde man haft flere gode angreb og forsøg i de første 45 minutter. Gæsterne virkede afklarede med at stille sig ned og spille på omstillinger, og det var billedet, der gik igen efter pausen.

På en af de omstillinger troede de fleste, at Malthe Boesen ville afgøre kampen efter 63 minutter, men trods en hel fri position misbrugte han chancen - eller rettere, han var læst af Lucas Ziegler, som lokkede ham til at afslutte mellem benene på ham og derefter snuppe forsøget. En klasse aktion, og den antændte for alvor FA 2000 i jagten på udligningen.

Med otte minutter kom den så. En lang bold frem bliver lagt til rette af Oliver Tølbøll Rimmen - og når Hamid Khalidan får så meget tid og plads i feltet, er der ofte kun ét udfald. Bolden blev tordnet i kassen til 1-1, hvilket ikke var helt ulogisk efter kampens udvikling, men hvor gæsterne må have ærgret sig over ikke at have lukket kampen inden. Til gengæld stod der FA 2000 på resten af kampen, og det var meget tæt på, at alle tre point var landet på Frederiksberg.

Med to minutter igen kom Oskar Høybye en tånegl for sent til et indlæg fra Karim El Haddouchi - havde han nået den, havde det givet mål og der var også et par andre gode muligheder for at hente alle tre point. På baggrund af de første 45 minutter havde det været et mindre tyveri, men ros for en fantastisk moral - og det var altså første gang i seks kampe, at Middelfart lukkede mål ind.

FA 2000 - Middelfart 1-1 (0-1)
0-1 Malthe Boesen (42.)
1-1 Hamid Khalidan (82.)