Derbydag med bitter eftersmag

image Steffen Dam
Steffen Dam
19. oktober 2023 kl. 18:27

Der var dømt lokal- og FA-derby fredag aften på Frederiksberg. For første gang i historien stod FA 2000 og Fremad Amager over for hinanden i en gældende kamp, og dermed var det også første chance for værterne for at kalde sig Danmarks bedste FA-klub.

Tilmed var der masser af fans på lægterne med 550 tilskuere til kampen, men trods en god anden halvleg, bevarede Fremad Amager sin status som landets bedste FA-klub, da de endte med at vinde kampen med 3-0. På papiret lyder det som en klar sejr, men det var det ikke. FA 2000 havde flere fine chancer for at udligne, inden Fremad Amager lukkede og slukkede med to mål i overtiden.

Selve kampen blev præget af en vind på langs af banen, hvor gæsterne havde medvinden i første halvleg. Den brugte de til at diktere kampen og sætte FA 2000 under pres. Det var nu ikke fordi, at overtaget kastede specielt mange chancer af sig, men det gav en del dødbolde, som FA 2000 som bekendt ikke har forsvaret fantastisk - over halvdelen af målene imod i denne sæson er kommet efter en dødbold.

Fremad Amagers første chance kom da også efter et hjørnespark, hvor man afsluttede dårligt fra en relativt fri position og det var da også verdens mindste overraskelse, at gæsterne kom i front efter en dødbold. Et frispark sendes ind i feltet, og en dårlig clearing endte med, at Kasper Andersen var fri igennem. Han lagde den på tværs til Otto Dupont, som kunne styre bolden i mål uden chance for Lucas Ziegler i målet.

Ellers var det småt med chancer resten af halvlegen under de svære forhold. FA 2000 havde et hæderligt forsøg efter et hjørnespark, som ikke for alvor var tæt på, mens Lucas Ziegler kom godt ud og parerede, da Lucas Haren var igennem for Fremad Amager, ligesom gæsterne fik endnu en fornuftig mulighed efter et hjørnespark, men flere mål kom der ikke i første halvleg.

Anden halvleg blev med vinden i ryggen for de blåklædte, og det var tydeligt at se på kampen. Langt hovedparten af spillet foregik nu på gæsternes banehalvdel, og FA 2000 endte da også med at have bolden i 64 procent af tiden efter pausen. Et kvarter før tid skulle overtaget også have kastet en udligning af sig. Et fremragende FA 2000-angreb endte med, at Lucas Simonsen endte med at komme fuldstændig alene med gæsternes keeper Mikkel Andersen, men desværre blev han den store i den duel.

Man havde en lille smule ondt af de blåklædte, for der blev gjort meget rigtigt efter pausen, hvor ikke mindst Lucas Simonsens løb i forbindelse med chancen var eminent, men hvor de store chancer gik ind i starten af sæsonen, så er det stolpe ud for tiden for FA 2000. Som kampen skred frem, blev det kastet alt forsigtighed over bord i jagten på udligningen - og den slags kaster ofte store omstillingsmuligheder af sig.

Det blev også tilfældet på Frederiksberg fredag aften. Først slap Fremad Amager igennem et par minutter inde i overtiden i deres højre side - bolden blev lagt ind over, og trods ene mand i boksen mod to blåklædte, kunne Martin Lauritsen lukke opgøret. Ondt blev værre i overtidens sidste minut, hvor Lucas Haren løb fra FA-forsvaret og sikkert udplacerede Lucas Ziegler. Dermed fik derbyet en bitter eftersmag, hvor FA 2000-kryptonitten – dødbolde og kampens overtid, igen skulle fælde de blåklædte.

FA 2000 - Fremad Amager 0-3 (0-1)
0-1 Otto Dupont (16.)
0-2 Martin Lauritsen (90.)
0-3 Lucas Haren (90.)