Menu

FA 2000 ønsker stort tillykke

image
23. juni 2022 kl. 07:36

100 års fødselsdag! 

Tidligere adm. dir. Jørgen Juul Nielsen fylder 100 år d. 23. juni. Han er opvokset og boede sine første 41 år på Frederiksberg, hvor han nu igen er bosiddende siden år 2000. Jørgen Juul fejrer udover fødselsdagen også 85 års medlemskab i samme fodboldklub. Fra år 1937 til 2000 i Boldklubben Dalgas og fra år 2000 til i dag, hvor det er FA 2000.

 

Seniortiden i fodbold bød flere store oplevelser bl.a. at blive udråbt til landsholdsemne af en respekterede journalist ”Simon” fra Politiken efter en pokalkamp i Idrætsparken, hvor Københavnerserieklubben Dalgas mødte mod datidens storhold ØB med flere landsholdsspillere bl.a. Helge Bronee og Carl Aage Præst, der begge blev professionelle i den italienske storklub Juventus.

 

I 1945 optrådte Jørgen i to helt særlige fodboldkampe, nemlig Dalgas pokalkamp mod CIK der foregik 4. maj, præcis samtidigt med at Danmark blev erklæret befriet. Senere samme år d. 29. juli mødte han med Dalgas et udvalgt hos af soldater fra Royal Air Force, hvoraf nogle til dagligt spillede i de største engelske kubber.

 

Jørgen Juul var initiativtager til at starte oldboys afdelingen og veteranklubben i Dalgas, der stadig består. Som oldboys spiller har Jørgen Juul vundet vinterturneringen foran store klubber som KB, AB og Frem samt deltaget i finalestævnet i DM i indendørsfodbold i KB Hallen. I 1983 blev han udnævnt til æresmedlem i Dalgas.

 

Fodbolden har han i dag selv lagt på hylden, efter en lang karriere på klubbens 1. hold og oldboyshold, og indtil for et par år siden var Jørgen Juul Nielsen stadig at finde på Frederiksberg Stadion, når FA 2000 spillede hjemmekampe.

 

De seneste 1½ år har Jørgen Juul boet på OK Lotte hjemmet på Frederiksberg, hvor han nyder besøg fra familien, stadig følger med i verdens gang og ikke mindst i fodbolden.


I anledningen af sin fødselsdag har fødselaren ønsket at bidrage til FA 2000s udvikling. Derfor har alle gæsterne kunne overføre deres "gave" på et Mobilepay nummer. Hele FA 2000 takker for dette flotte bidrag og ønsker Jørgen Juul et stort tillykke med dagen.