Klassesejr i premieren over FC Roskilde

image
Steffen Dam
14. marts 2021 kl. 07:30
FA 2000 kom fremragende fra land i premieren mod FC Roskilde på udebane. Sejren blev på 1-0 efter en intens kamp, hvor FA 2000 var bedst i første halvleg og fortjent førte ved pausen.

FC Roskilde havde ellers selv udtalt inden kampen, at det var en gave at møde FA 2000 i premieren, men det var i så fald en af de gaver, man gerne ser byttet hurtigst muligt. De blåklædte var både bedst på bolden og klogest i de første 45 minutter under svære vejrforhold, der startede med blæst og regn, for siden at gå over i først slud og siden decideret snevejr - ganske usædvanligt i midten af marts måned.
Villads Bache tæt på at score efter et hjørnespark efter et kvarter, hvor han steg flot til vejrs, men en fornem redning af Roskilde-keeper Frederik Vang Larsen forhindrede en scoring. Han var dog chanceløs efter 36 minutter. Igen var FA 2000 farlige efter et hjørnespark, hvor bolden dumpede ned for fødderne af Lucas Lodberg, som tørt huggede bolden i kassen til 0-1 - værterne satsede med tre mand fremme på FA 2000-hjørnesparkene, og det gav ekstra plads i feltet.
Mere var der ikke at berette om i en halvleg uden de store chancer. FA 2000 var bedst på bolden, mens FC Roskilde havde svært ved at sætte noget sammen og da heller kunne notere farlige afslutninger i de første 45 minutter.
Efter pausen blev FC Roskilde mere nærgående, og var tæt på at udligne et par gange i kampens slutfase. Først sendte indskiftede Magnus Krogh Hansen bolden over mål fra en gunstig position i feltet, inden Monday Etim kort før tid flugtede bolden over mål uden at det dog for alvor var tæt på.
FA 2000 truede også den anden vej, og Jonas Jørgensen måtte se sit forsøg prelle af på stolpen, efter han var kommet igennem værternes forsvar på en omstilling, da FC Roskilde kastede alt frem til sidst og det selvfølgelig gav omstillinger den anden vej. En klassesejr over en stærk modstander, og det lover godt inden kampen Brønshøj på Frederiksberg Stadion. En kamp som desværre forsat er uden tilskuere.
FC Roskilde - FA 2000 0-1 (0-1)
0-1 Lucas Lodberg (36.)