Hård skæbne i underholdende dyst

image
Steffen Dam, sportschef
25. april 2021 kl. 09:00

FA 2000 spillede en af de mest underholdende kamp i lang tid, da topholdet Nykøbing FC gæstede Frederiksberg. Men skæbnen var særdeles hård ved de blåklædte - først brændte man årets chance i sæsonen to minutter før tid, inden gæsterne så kunne stjæle sejren i overtiden og vinde 3-2.
Det var en meget hård skæbne for FA 2000, som i anden halvleg havde kreeret de største og bedste tilbud efter man ellers kom dårligt ud til opgøret.
For ret skal være ret. I den første halvdel af første halvleg var Nykøbing FC bedst, og deres topscorer Mathias Kristensen fik en gigantchance kort inde i opgøret, men på mirakuløs vis fik Niklas Thomsen pareret bolden til hjørnespark.
Så skulle man tro, at man var advaret om hvad der ventede, men FA 2000 virkede underligt passive og Nicolai Jessen fik også sendt en kvalificeret afslutning afsted mod værternes mål, som Niklas Thomsen igen reddede flot - men midt i halvlegen gik den ikke længere.
Her lagde gæsternes Søren Christensen en god bold i højresiden ind til Nicolai Jessen, som flot sparkede det utageligt i kassen. Herfra begyndte FA 2000 så småt at vågne op. Man fik holdt Nykøbing FC fra yderligere chancer og fik stille og roligt arbejdet sig ind i kampen. Der blev vundet flere og flere dueller, og man fik rykket spillet længere frem på banen.
Det gav pote tre minutter før pausen. Et tidligt indlæg fra Lucas Simonsen blev headet ud i fødderne på Michael Jonssen, der fra kanten af feltet flot flugtede bolden i kassen til 1-1. Måske ikke helt fortjent set ud fra første halvleg, men set ud fra den sidste tredjedel af halvlegen var det ikke helt ulogisk, for FA 2000 blev bedre og bedre som kampen gik.
Såmænd om ikke også FA 2000 nåede at komme i front inden pausen. En bold i dybden endte med, at Lucas Simonsen flot kunne prikke bolden under den fremstormende Jannich Storch i gæsternes mål til stor jubel for FA-bænken og hovedparten af de fremmødte tilskuere, og nu lugtede man i den grad overraskelsen.
Hvis man troede, at Nykøbing FC kom blæsende ud til anden halvleg, så skulle man tro om. FA 2000 fik afværget flot og var bestemt ikke ufarlige den anden vej - men gæsterne har tårnhøje Mathias Kristensen. Han er rækkens topscorer og et bæst i luften, og midt i halvlegen sørgede han så for udligningen. Et dumt boldtab i højre side endte med et indlæg i panden på NFC-topscoreren, og så var de to hold atter lige.
Herefter skiftede kampen karakter i den forstand, at begge hold gik hårdt efter sejren og man derfor fik et sandt chanceorgie at se til sidst. Mathias Kristensen fik en stor hovedstødschance, som Niklas Thomsen mesterligt fik pareret. Kort efter var det så FA 2000, der fik en kæmpe mulighed for at komme på måltavlen, men denne gang var det Jannich Storch, der leverede målmandsspil af høj klasse.
Var de førnævnte chancer store, var det vand imod hvad man fik at se to minutter før tid. Kampens bedste angreb endte med, at Lucas Simonsen sendte et perfekt fladt indlæg ind i det lille felt. Det passerede alt og alle og ved bagstolpen kunne Stefan Nygaard så score et af karrierens letteste mål - troede alle på stadion.
Men på mærkværdig vis endte det simple tap-in med et skævt træf på bolden, så den i stedet gik lige op i luften og ned i hænderne på en liggende Jannich Storch - det havde ellers været kronen på en fremragende kamp af Stefan Nygaard, som endnu engang viste hvilket tårnhøjt niveau han besidder, men karrierens måske største afbrænder skulle vise sig fatal.
For i overtiden begik FA 2000 et dumt frispark lidt uden for feltet. Det blev spillet tilbage til Nicolai Jessen, som sendte et indlæg i feltet – der mellem venner og fjender sejlede direkte i kassen til 2-3. En nærmest ubærlig skæbne for FA 2000 på baggrund af en anden halvleg, hvor man havde skabt de største muligheder.
Holdet besidder dog en fantastisk moral, og et sidste tryk var lige ved at kaste en udligning af sig, men desværre skød Tobias Hansen lige over mål i fjerde tillægsminut. En meget trist afslutning på en meget underholdende kamp, hvor FA 2000 - når skuffelsen har lagt sig - kan tage rigtig meget med sig videre til de seks afgørende kampe om at blive i top seks.

FA 2000 – Nykøbing FC 2-3 (2-1)
0-1 Nicolai Jessen (20.)
1-1 Michael Jonssen (42.)
2-1 Lucas Simonsen (45.)
2-2 Mathias Kristensen (66.)
2-3 Nicolai Jessen (90.)