Endelig over stregen efter klassesejr

image Billede: Kolding IF
Steffen Dam
13. maj 2022 kl. 23:00

På forhånd var kampen mod Kolding IF på udebane ikke en af dem, der lignede tre point. Værterne kom til kampen som ubesejrede i 11 kampe i træk og endnu mere imponerende havde Kolding IF blot lukket tre mål ind i den periode - men alle rekorderne røg denne fredag aften. FA 2000 vandt nemlig en fremragende kamp med 3-2 og er nu over stregen for første gang i over et halvt år.

Tidligere på foråret spillede de to hold sæsonens mest kedelige og chancefattige kamp i hele 2. division med et hav af lange bolde og dueller, men denne kamp blev nærmest den diametrale modsætning. For både Kolding IF og FA 2000 spillede denne gang flot kombinationsspil langs jorden og det gav en afvekslende kamp med masser af chancer.

Allerede efter to minutter kom kampens første fine mulighed, da Kolding efter en indøvet kombination efter hjørnespark kom til frit skud fra omkring pletten, men forsøget gik over mål, og så var scenen ligesom sat. Men de på dagen rødklædte FA 2000-spillere ville også lege med, hvilket godt ti minutter senere kastede føringsmålet af sig.

Et flot angreb endte med, at Oliver Tølbøll Rimmen kom alene igennem. Chancen så dog ud til at løbe ud i sandet, men den fodrappe offensivspiller fik fat i bolden igen og afsluttede fladt mod det ene målhjørne – og via stolpen i kassen til 0-1. Glæden varede dog ikke længe, for blot syv minutter senere begik FA 2000 et dumt straffespark efter skub i ryggen, og det omsatte Dalton Wilkins sikkert til udlingningen.

Det mål kunne man i den grad frygte ville få gæsterne til at falde sammen, og ret skal være ret - i den efterfølgende periode fik Kolding for meget plads i mellemrummet, og de udnyttede den dygtigt ved at flytte bolden hurtigt og få FA 2000 i ubalance. Men først i åbent spil og siden efter et hjørnespark svigtede Kolding-spillernes træfsikkerhed foran mål, og den slags gør man ikke ustraffet mod en af rækkens varmeste angribere.

Hamid Khalidan har haft et fremragende forår, og at højreskøjten i den grad er brandvarm, beviste han i den grad efter 39 minutter. En tværpasning på kanten af feltet blev hamret op i det ene målhjørne til enorm jubel for både ham og resten af holdet. Måske ikke helt fortjent målt på chancer i første halvleg, men FA 2000 var en værdig modstander i denne herlige fodboldkamp.

Ikke overraskende kom Kolding blæsende ud til anden halvleg, og stærke Paul Ngongo kunne allerede efter to minutter have bragt balance i regnskabet, men Niklas Thomsen var vågen i målet. Midt i halvlegen gik den dog ikke længere. Simon Trier stod helt fri på den bagerste stolpe efter et indlæg og tordnede bolden i mål uden chance for Niklas Thomsen.

FA 2000 havde dog en lille overraskelse med til værterne. Det var et langt indkast, som man ikke har forsøgt sig med hele sæsonen. Om det var derfor, at Kolding blev taget med bukserne nede skal være usagt, men Ricky Gotland forlængede det lange indkast på stolpen, og riposten hamrede Hocine Derrar i nettaget med et kvarter igen.

Kolding IF’s bedste mulighed for en udligning i slutfasen kom pudsigt nok også efter et langt indkast, men her endte bolden i favnen på Niklas Thomsen, og FA 2000 kunne drage hjem til Frederiksberg med tre uhyre vigtige point i kampen mod nedrykning.

Kolding IF - FA 2000 2-3 (1-2)
0-1 Oliver Tølbøll Rimmen (16.)
1-1 Dalton Wilkins (23., straffe)
1-2 Hamid Khalidan (40.)
2-2 Simon Trier (65.)
2-3 Hocine Derrar (76.)