Menu

Tre minutter fra den store triumf

image
11. august 2019 kl. 12:52

FA 2000 kan fortsat kalde sig ubesejrede i 2. division. Det er i sig selv lidt af en præstation i og med, at modstanderen denne lørdag var Helsingør. Et hold, der for lidt over et år siden spillede i Superligaen og på dagen havde flere spillere med fra dengang - og som trods nedrykning til landets tredjebedste række har holdt fast i et fuldtidsprofessionelt setup.

Faktisk havde de spillet tre træningskampe, før FA 2000-spillerne mødte ind til første træning så man kunne sagtens tale om to verdener, der stødte sammen på Frederiksberg. Men efter 90 minutters spil viste lystavlen 1-1, hvilket var et resultat af en eminent holdpræstation, hvor de blåklædte endda kun var få minutter fra at fuldende den helt store sensation og løbe med de tre point.

Selve indledningen på kampen var meget hektisk mellem to hold, der ikke havde tænkt sig at pakke sig ned. Det gav store chancer til begge hold i kampens første kvarter - hos gæsterne skød Jeppe Kjær lige over efter hjørnespark, mens Matin Al-Atlassi tvang Helsingør-målmand til en superredning på en ellers meget kompetent afslutning efter omkring et kvarters spil.

Med andre ord lå der et mål i luften og lurede - og det kom så også kort tid efter. En bold på tværs endte hos Matin Al-Atlassi, som iskoldt lagde bold ind tæt på den ene stolpe til massiv jubel både på og udenfor banen. Målet fik i sagens natur Helsingør til at intensivere presset, men heldigvis har FA 2000 i Jonas Elkjær en særdeles dygtig målmand, som af to omgange fik reddet hjemmeholdet.

Først fik han det yderste af fingrene på en afslutning og vippet den uden om stolpen, inden han med en ren håndboldredning efter et hjørnespark fik vist sine fantastiske evner inde på stregen. Resten af halvlegen gik med et pænt spillemæssigt overtag til gæsterne, men uden at det for alvor blev farligt på andet end dødbolde, og derfor blev det ved det ene mål i kampens første 45 minutter.

Anden halvleg startede ud med en stor chance til FA 2000, hvor Matin Al-Atlassi skød lige forbi gæsternes mål, men derfra må man også være ærligt at sige, at der stod Helsingør på det meste. De blåklædte forsvarede sig forbilledligt og ofrede sig i alle dueller, men det stod klart, at som kampen skred frem, ville de fuldtidsprofessionelle gæster have stor fordel på den fysiske konto.

Godt et kvarter inde i halvlegen troede de fleste, at udligningen var en realitet, men Jeppe Kjærs afslutning tog underkanten af overliggeren, slog ned på selve målstregen og gik i spil igen. Men til trods for det intensive pres, så forsvarede FA 2000 klogt, og det var igen mest på dødbolde, at Helsingør blev farlige - men her var det så også farligt næsten hver gang.

Med 10 minutter igen var det netop efter en dødbold, at Helsingør var meget tæt på udligningen, og med blot tre minutter tilbage af den ordinære spilletid gik den så ikke længere. En bold bliver spillet i bagrummet, headet tilbage ind i feltet, hvor den så ender ved bagstolpen - her kan en relativt upresset Elijah Just heade bolden ind i kassen til hvad der trods alt var en fortjent udligning.

Det skabte i sagens natur en hektisk slutfase, hvor Jonas Elkjær først måtte diske op med endnu en flot redning, inden Helsingør appellerede for straffespark for hånd på bolden. Men det endte med ét point til hvert hold, og det efter en heroisk indsats af de blåklædte, som lover godt før de kommende tre kampe, hvor Vanløse, Avarta og Slagelse venter i nævnte rækkefølge.

FA 2000 - Helsingør 1-1 (1-0)
1-0 Matin Al-Atlassi (18.)
1-1 Elijah Just (87.)