FA2000, FREDERIKSBERG ALLIANCEN 2000

 

 

 

 

 

SPONSORER 

 

 

 

 

Danish_FB_FindUsOnFacebook-320.png

 

Sikker sejr sikrede en historisk aften

Der er fester, man aldrig ønsker slutter. Men klokken 5.06 var oprykningstanken tom for benzin, og en Nuggets med karrydip blev for denne skribent den måske lidt tamme afslutning på en alt andet end tam dag for FA 2000. Klokken 20.18 var det nemlig en realitet. De blå fra Frederiksberg kunne for første gang i den 19-årige historie kalde sig divisionsklub efter en sejr på 2-0 over Allerød.


Selve kampen var som sådan ikke meget at skrive hjem om. FA 2000 har spillet oprykningen i hus via en meget offensiv spillestil, og det var Allerød forberedt på med en meget defensiv taktik, som de havde held med i den omvendte kamp i Allerød. Men i modsætning til den kamp, havde man ikke det store at true med den anden vej, og sådan forblev det kampen igennem.


Værterne havde svært ved at spille sig igennem den meget kompakte defensiv fra Allerød, og måske lå det også i baghovedet, at også uafgjort ville sikre oprykningen. Et enkelt langskud fra Mads Lange var hvad der var på blokken af gode muligheder indtil fem minutter før pausen. Her fik Allerøds keeper Johan Gårdsvoll reddet en FA-afslutningen, men "de blå" formåede at holde presset.


Det hele endte med en aflevering til Kristian Uth, som sikkert dirigerede bolden i mål til 1-0 til kæmpe jubel for hovedparten af de 378 fremmødte tilskuere. Skulle man tro, at det mål fik Allerød ud af busken, så tog man grueligt fejl. De stod stadig med 10 mand mere eller mindre parkerede på egen halvdel, og derfor blev anden halvleg en tempoforladt affære uden den store intensitet.


Midt i anden halvleg sørgede Sebastian Jacobsen for at fjerne enhver tvivl om udfaldet med en flot soloaktion, som endte med sæsonscoring nummer 21 - det er også det nummer, han spillede med, og i festlighederne efter ham undlad han da heller ikke at gøre opmærksom på det ved at vende sin spilletrøje om...


Nu handlede det for alvor om for begge hold at få den kamp overstået, for selv ikke ved 2-0 satsede Allerød noget som helst og det blev det nemmeste "clean sheet" hidtil for Jonas Elkjær i FA 2000-trøjen. Og så er vi tilbage ved klokken 20.18. Et tidspunkt, der altid vil stå som et historisk tidspunkt for klubben, og den historiske oprykning blev da også fejret på behørig vis.


Uden at afsløre alle detaljer, kan vi da røbe, at en flok nyslåede divisionsspillere har en tørst udover det sædvanlige, og at kasserne med kolde forfriskninger blev tømt nærmest lige så hurtigt som de kom ind i omklædningsrummet. At Mads Lange kan glide hen over en massagebriks, bare den er smurt ind i øl og at sportschefen studsede en anelse over, hvad Dom Perignon koster på At Dolores.


En dag man aldrig glemmer. En dag som for altid vil stå som en milepæl for FA 2000. Tak for festen til alle, som har et hjerte for "de blå på Frederiksberg". Den var alle de massive tømmermænd værd!


FA 2000 - Allerød 2-0 (1-0)
1-0 Kristian Uth (41.)
2-0 Sebastian Jacobsen (66.)

 

Af Steffen Dam, sportschef

BOLD.DK

Copyright © 2009 - FA 2000 - Frederiksberg Alliancen