image Der var god grund til U17-jubel efter en sikker 4-0 sejr over Køge
Tekst og fotos: Henrik Kristensen og Jesper Toldam
09. september 2020 kl. 21:07

Der er fuld fart på fodbolden igen på Frederiksberg. I skyggen af covid-19 spilles der i alle rækker – også hos de ældste drenge i U17 og U19.

Den forgangne weekend resulterede i 2 sejre, og holdene ligger nu fint placeret i Øst1-rækkerne, der dækker hele Sjælland.

U17 har efter et nederlagt til et fysisk stærkt hold fra Farum i premieren, kunnet sole sig i 3 sejre; den sidste mod Køge – og det var en af den komfortable slags, idet de sort og hvidstribede blev sendt hjem med et 4-0 nederlag. Der var aldrig tvivl om resultatet. FA kom hurtigt foran og herefter sejrede pasningsspillet i form af 3 mål efter pausen. Efter 3 sejre i træk banker FA for alvor på i toppen af rækken, mens Køge ligger sidst.

Og skal man lægge lidt ekstra til successen, så sejrede også det næstbedste U17-hold i Brønshøj og hænger flot på i toppen af mesterrækken.

Overraskende U19-sejr

U19 havde kniven for struben. 1 sejr i 3 kampe og udsigt til Lyngby på hjemmebane. Endnu et nederlag ville betyde en kedelig bundplacering.

De rødklædte gæster kom endda med maksimumpoint og førte rækken før kampen. 90 minutter senere kunne FA juble over en 4-3 sejr efter et underholdende kampforløb og en nærmest grotesk afslutning.

Lyngby havde et jævnt boldovertag stort set hele kampen, men blev i kampens indledning aldrig helt farlige, og det straffede FA med to mål i første halvleg. Efter pausen var billedet det samme, med giftige FA-kontraløb og Lyngby-sværmeri, der aldrig fik konsekvenser for FA’s forsvar.

Efter 80 minutter blev det endda 3-0 til FA og så lignede det en god og overraskende sejr, der bare skulle køres i hus. Lige indtil Lyngby scorede 3 gange på kun 5 minutter og herefter stadig pressede på for en afgørelse.

Den kom – men i den ande ende - og efter endnu et kontraløb FA2000 - så det blå hjemmehold hev alle tre points hjem til sidst - med 4 mål i de sidste 10 minutter.

Sejren betyder, at holdet nu ligger lunt i tabellen med 6 points for 4 kampe.

- Vi er glade for sejren, sagde træner Christian Falk efter kampen. Taktikken lykkedes – vi stod kompakt og scorede 4 mål. Det er vores spillestil; men vi skal arbejde med vores fysik, så vi kan stå imod og koncentrere os i en hel kamp; det var meget tæt på at gå galt idag.  Vores klare mål er, at vi ikke vil være bundhold, og når vi kan slå et hold, der kom hertil med 3 sejre, er jeg fortrøstningsfuld mht de næste kampe.