Sublim sejr i Tingbjerg

image Billedet er fra tidligere kamp mod Brønshøj
Steffen Dam, sportschef i seniorafdelingen
21. september 2020 kl. 11:57

Det har været en fremragende start på sæsonen for FA 2000. Det står klart efter de blåklædte hentede en sejr på udebane mod Brønshøj med cifrene 3-1 og det kunne man ikke indvende noget imod efter 90 hæsblæsende minutter.

Efter en lige første halvleg, hvor begge hold havde deres perioder, var FA 2000 bedst efter pausen, hvor man også blev hjulpet på vej af et fortjent rødt kort til værternes Lucas Sander Petersen.

De blåklædte kom ud med masser af optimisme, og der skulle da heller ikke gå lang tid, før den første chance var en realitet - desværre kom Matin Al-Atlassi ud i en lidt for spids vinkel, og værternes keeper Victor Michaelsen kunne redde bolden til hjørnespark. Men så var tonen ligesom sat, og efter 21 minutter kom føringsmålet så - og hvilket et.

Alt i det mål var ganske enkelt høj klasse. Først sendte Michael Jonssen en millimeterpræcis aflevering ud til Mads Lange, som snød sin direkte modstander, lagde en perfekt pasning skråt bagud til Lucas Lodberg, som tordnede bolden i kassen til 0-1. Ganske enkelt en klassescoring, som gav håb om en stor præstation. Brønshøj havde dog også deres muligheder i en underholdende halvleg.

Lige før føringsmålet stod Jonas Hemmingshøj helt fri i FA 2000-feltet, men headede over mål fra den frie position og kort efter scoringen måtte de blåklædte redde bolden på målstregen efter et hjørnespark. Derfor var det ikke ufortjent, at Brønshøj fik udlignet - selv om det klart lignede et straffespark til FA 2000 i minutterne inden udligningen for en ret tydelig hands, hvor armen ikke var inde til kroppen hos Brønshøj-forsvareren.

Var FA 2000-målet en perle, var Brønshøj-scoringen endnu flottere. Et indlæg fra venstre side blev på sublim vis helflugtet op i målhjørnet fra kanten af feltet af Bayan Fenwick - allerede nu ligner det en storfavorit til sæsonens mål i Tingbjerg Idrætspark. Målet rystede tydeligt FA 2000, og i den kommende periode blev presset intensiveret uden held fra de hvepsestribede, og mod slutningen af halvlegen fik FA 2000 igen fat om kampen uden at det gav yderligere scoringer.

Der blev i pausen talt om mere krig fra cheftræner Jesper Pedersen, men krigen var ved at blive tabt allerede inden den var startet, for efter blot et minut stod stolpen i vejen for Brønshøj. Først gav FA 2000 et dumt hjørnespark væk, og på den fik Brønshøj afsluttet, men Mads Lange og stolpen i forening fik reddet kastanjerne ud af ilden.

Derfor var det en smule ironisk, at det netop var på en dødbold, at FA 2000 så kom foran. Matin Al-Atlassi slog et perfekt indadskruet hjørnespark, og ved bagstolpen kunne en helt fri Lucas Simonsen atter sende de blåklædte på sejrskurs med en knastør afslutning ti minutter inde i halvlegen.

Midt i halvlegen kom så sekvensen, der reelt set afgjorde kampen. Lucas Sander Petersen kom for sent ind i en tackling med Hocine Derrar og endda med knopperne forrest ind på Hocines ankel. Dommer Nicki Nordlund havde intet andet valg end at give det røde kort - og skulle man være i tvivl om rigtigheden i den kendelse, har Brønshøj i deres referat fanget situationen perfekt, der fjerner enhver tvivl.

Herfra stod chancerne nærmest i kø. Brønshøj var tvunget til at satse med en mand i undertal, og det efterlod store rum, som FA 2000 var dygtige til at udnytte. Topscorer Sebastian Jacobsen kunne og burde have omsat Lucas Simonsens knivskarpe indlæg til scoring med tyve minutter igen, men på forunderlig vis sparkede han det store tilbud forbi mål.

Han skulle dog tage hævn med et kvarter tilbage, da han sikkert udplacerede Victor Michaelsen og dermed afgjorde kampen, og i slutfasen både kunne og burde føringen være udbygget, men stolpen stod desværre i vejen. Det ændrer dog ikke på en fremragende kamp for FA 2000 - og med 10 point efter fire kampe er starten bedre end selv de største optimister havde turdet håbe på.

Brønshøj - FA 2000 1-3 (0-1)
0-1 Lucas Lodberg (21.)
1-1 Bayan Fenwick (32.)
1-2 Lucas Simonsen (54.)
1-3 Sebastian Jacobsen (77.)

Rødt kort: Lucas Sander Petersen, Brønshøj (67.)