Stærk indsats ikke nok til point

image
Steffen Dam, sportschef senior
10. november 2020 kl. 13:21
Det var på papiret en af sæsonens sværeste kampe. HIK ligger nummer to i rækken og det er ikke uden grund, men FA 2000 solgte sig dyrt og var tæt på point i en velspillet og intens kamp, men endte med at tabe opgøret med 2-1.
Fra første fløjt viste FA 2000 stort mod og gik op og pressede favoritterne, og det med ganske fin succes. Indledningen på opgøret blev afvekslende med halve chancer i begge ender i en kamp mellem to hold, som gerne ville og kunne spille fodbold.
Midt i halvlegen var det HIK, som kom meget tæt på føringsmålet. Efter et fremragende angreb, hvor værterne med hurtige kombinationer fik spillet FA 2000 tynde, fik de afsluttet fra kort afstand, men heldigvis stod Christopher Grube klar på stregen og fik reddet den store chance.
Det brændte på i denne periode, hvor HIK kunne og burde have skaffet sig føringen, men i stedet var det FA 2000, som fik sat sig på kampen mod slutningen af halvlegen og fik presset spillet op på værternes halvdel - og det gav bonus med fem minutter tilbage at spille af første halvleg.
Et frispark bliver hældt ind i HIK-feltet - i første opgang bliver bolden clearet, men fra kanten af feltet får Hocine Derrar afsluttet, og den afslutning styrer Tobias Hansen i kassen til 0-1. En fremragende afslutning på en halvleg, hvor marginalerne havde været med de blåklædte.
Man kunne derfor forvente, at HIK kom blæsende ud til anden halvleg, og det skete også. Få minutter inde i anden halvleg blev der således udlignet. Efter lidt passivt forsvarsspil kom HIK fri til afslutning - i første omgang blev den reddet af Alexander Horsebøg, men riposten kunne Yousef Salech helt uhindret heade i det tomme mål.
Målet rystede i sagens natur FA 2000, mens HIK vejrede morgenluft. Og et kvarter inde i halvlegen faldt så kampens afgørelse på en meget omdiskuteret situation. Dommeren dømte nemlig straffespark, da en HIK’er fra kort afstand skød bolden op på Michael Jonssens arm - Jonssens arm hang helt ind til kroppen, og der var derfor intet strafbart i den handling, men dømt var straffesparket.
Det omsatte Jonas Hebo Rasmussen sikkert til 2-1, og nu var der noget af et bjerg at bestige for FA 2000. Men til spillernes ros fik det på ingen måde holdet til at slå op i banen. Faktisk fik man etableret et godt pres på HIK-målet og fik også en glimrende mulighed for udligning, da Lucas Lodberg kom fri til afslutning i feltet, men desværre gik muligheden lige forbi mål.
Opgaven gik fra svær til næsten umulig, da Lucas Lodberg med et kvarter igen fik sit andet gule kort, men trods kun 10 mand lykkedes det stadig for FA 2000 at få etableret et pres, og dybt inde i overtiden kom så den chance, som man havde ventet på. Et højt indlæg endte i panden på Simon Sinkjær - desværre fik han ikke fart nok i hovedstødet, selv om der ellers var overraskende meget tid og plads, og HIK-keeperen fik afværget og derved blev det.
Når man tænker på, hvor langt FA 2000 var fra point i de to kampe mod HIK i sidste sæson, var opgøret et understregning af, hvor meget man har rykket sig siden da - og det positive skal man tage med til næste uge, hvor en svær opgave venter mod Næstved.
HIK - FA 2000 2-1 (0-1)
0-1 Tobias Hansen (40.)
1-1 Yousef Salech (47.)
2-1 Jonas Hebo Rasmussen (60., straffe)