Menu

Stærk halvleg rakte til tre point

image Foto: Henrik Bastius Kristensen
21. oktober 2019 kl. 13:38

FA 2000 er inde i en god periode. Det står ikke til at skjule efter sejren på 1-0 over Avarta, som sendte holdet op på femtepladsen i tabellen - identisk med den bedste placering i klubbens historie. Sejren kan bedst betegnes som en rigtig arbejdssejr, som pudsigt nok var en tro kopi af den omvendte kamp. Dengang var udeholdet bedst og tabte - og sådan var også denne gang.

For der er ingen grund til at skjule det faktum, at Avarta i anden halvleg nærmest belejrede FA 2000-målet og havde chancer af den helt store slags, men det er åbenbart en forbandelse over udeholdet, når de to hold møder hinanden. Heldigvis betød det, at Sebastian Jacobsens fine mål før pausen blev kampens eneste, og at de blåklædte hentede tre vigtige point mod en af slutspilskonkurrenterne.

Efter første halvleg var der ellers ikke meget, der tydede på en ufortjent hjemmesejr. Her var det FA 2000, der var bedst og efter hjørnespark kom til kampens første chance, men Antons Holses velplacerede hovedstød ramte indersiden af stolpen. Fem minutter senere fik Avarta så deres bedste chance i halvlegen, da Jonas Elkjær diskede op med en flot redning på en afslutning tæt under mål.

Kombinationerne flød ganske pænt og Avarta blev holdt fra fadet i denne periode, og efter 27 minutter kom så føringsmålet. En bold blev opsnappet af Rasmus Vibe, som fik sendt Christopher Grube af sted i dybden - han faldt uselvisk topscorer Sebastian Jacobsen, som sikkert udplacerede Morten Bank i Avartas mål til en på det tidspunkt fortjent føring - og den stilling holdt halvlegen ud.

Fra anden halvlegs start var gæsterne som forvandlede. De kom ud med et meget mere aggressivt udtryk og pressede højt, og det havde FA 2000 svært ved at håndtere på dagen. Indstillingen fejlede ingenting, men de grønklædte gæster var bare først på det meste, og efter ni minutters spil af anden halvleg kom så første advarsel, da en Avarta-spiller tordnede bolden på undersiden af overliggeren.

Efter et kvarters spil kom så om muligt en endnu større mulighed til gæsterne. Denne gang var målet gabende tomt, men da Avarta-spilleren skulle trille den det sidste stykke over stregen, kom Anton Holse springende og lavede en af de vildeste redninger af en markspiller længe set. Med andre ord lå udligningen og lurede, og med tyve minutter igen ramte Avarta så igen stolpen efter et indlæg.

Det skal dog siges, at det store tryk mod slutningen kom aldrig for alvor mod FA 2000-målet. Afgørelsen burde være faldet med fem minutter, men i stedet for at trille bolden på tværs til en helt fri Rasmus Vibe, valgte en ellers velspillende Lucas Simonsen at søge afslutningen selv. I overtiden fik Avarta en sidste mulighed for udligningen, men også den chance fik gæsterne brændt.

FA 2000 - Avarta 1-0 (1-0)
1-0 Sebastian Jacobsen (27.)