Menu

Katastrofal start bag mirakuløs sejr

image
28. august 2019 kl. 17:05

Der er fodboldkampe, man altid vil huske. Kampen lørdag eftermiddag på Frederiksberg Stadion var en af de kampe. Udover at være historisk i og med, at FA 2000 for første gang i historien vandt en kamp i 2. division, så bød den også på to vaskeægte hattricks - hvilket næppe er set før i dansk divisionshistorie - og en mirakuløs vending fra 0-3 efter otte minutter til sejr 5-3 over Slagelse.

Netop de første otte minutter var lige til glemmebogen. Allerede efter 15 sekunder havde Slagelse den første friløber og derfra gik alt hvad der kunne gå galt, så også galt. En simpel bold passerede igennem FA-forsvaret til en fri Christoffer Thrane, som let kunne udplacere Jonas Elkjær - og to minutter slog han så til igen på en løs bold efter et hjørnespark, som blev dirigeret i kassen.

Under fem minutter efter første mål, fuldendte Christoffer Thrane sit hattrick, da endnu en spilning i dybden endte med endnu en Slagelse-friløber med samme resultat som sidst. Nu var gode råd dyre med 0-3 efter otte minutter - men hvor mange hold kunne være faldet helt sammen, blev effekten helt modsat hos FA 2000, som begyndte at spille glimrende fodbold og kort efter gav det bonus.

Et millimeterpræcist indlæg fra Mads Lange efter 12 minutter blev fremragende headet ind af Oscar Scott Carl - han er ny mand fra VSK Aarhus, men leverede en flot hjemmebanedebut. Målet gav åbenlyst mere mod på tilværelsen for de blåklædte og de satte sig tungere og tungere på kampen. Sammi Bajuni havde en stor chance for reducering, men skød over og et nyt mål lå i luften.

Med fem minutter til pause kom så scoringen, der for alvor satte ild i opgøret. Oscar Scott Carl spillede Matin Al-Atlassi fri, og med lidt hjælp fra en Slagelse-fod var stillingen nu 2-3 - og det var også stillingen efter 45 meget hæsblæsende minutter. På vej ind til pause kunne man høre Slagelse-spillerne skændes indbyrdes, men FA 2000 sad med en god følelse i omklædningsrummet.

Anden halvleg startede som første halvleg sluttede. FA 2000 havde bolden stort set hele tiden, men Slagelse havde dog nogenlunde held til at holde hjemmeholdet fra fadet i den første del af halvlegen. Dog var Sebastian Jacobsen tæt på, men helt ude ved stolpen fik Slagelse-målmanden pareret bolden til hjørnespark. Med et kvarter igen kom så endelig forløsningen.

Indskiftede Rasmus Vibe sendte et smukt indlæg i panden på Sebastian Jacobsen, og topscoreren svigtede ikke og headede bolden sikkert i mål til enorm jubel for FA-bænken. Og jublen blev ikke mindre, da han få minutter senere sendte FA 2000 på sejrskurs. Endnu engang var Rasmus Vibe i oplæggerens rolle - eneste forskel var denne gang, at målet blev sat ind med foden.

Nu fik Slagelse pludselig travlt, men det gav også åbninger bagude og masser af plads til de dygtige blåklædte boldspillere at boltre sig på. Sebastian Jacobsen blev manden, der lukkede og slukkede til 5-3 på Oliver Pedersens oplæg - og dermed var det vaskeægte hattrick nummer to en realitet. Det er når samme spiller scorer tre mål i træk i samme halvleg, og derfor normalt meget usædvanligt at se.

Dermed slut på en helt igennem forrygende fodboldkamp, som sender FA 2000 et stykke væk fra de tunge placeringer i bunden og giver masser af optimisme før søndagsturen til Holbæk.

FA 2000 - Slagelse 5-3 (2-3)
0-1 Christoffer Thrane (4.)
0-2 Christoffer Thrane (6.)
0-3 Christoffer Thrane (8.)
1-3 Oscar Scott Carl (12.)
2-3 Matin Al-Atlassi (39.)
3-3 Sebastian Jacobsen (75.)
4-3 Sebastian Jacobsen (78.)