Fra himmel til helvede på et kvarter

image
Steffen Dam
30. marts 2024 kl. 12:26

Det var i sandhed en tur i rutsjebanen at være på Gentofte Stadion skærtorsdag. Her stod den på bundopgør mellem HIK og FA 2000, og her endte hjemmeholdet med at snuppe sejren. Cifrene blev 4-2 efter en kamp, der i den grad bekræftede den gamle sandhed om, at en kamp har to halvlege.

For efter første halvleg lignede det i den grad, at FA 2000 skulle fortsætte den fine start på foråret. De rødklædte gæster var klart bedst i de første 45 minutter og dominerede fra nærmest start til slut. HIK var så sjældne gæster på FA 2000’s banehalvdel, at de hverken fik en registreret afslutning eller hjørnespark i første halvleg, mens gæsterne vadede i chancer.

Den største af dem alle kom efter et kvarter, hvor et fremragende indlæg fra Sami Jalal Karchoud endte i panden på Lucas Simonsen, men fra få meters afstand headede han på overliggeren med et ellers tomt mål foran sig. Ti minutter senere var det så Oskar Høybye, der var helt alene igennem, men bolden gik lige forbi mål.

Føringsmålet mere end lå og lurede i luften, og det kom så også efter 39 minutter. En præcis aflevering fra Peter Kaiser endte i fødderne på Oskar Høybye og denne gang svigtede han ikke. En knastør afslutning i det korte hjørne sendte FA 2000 i front, hvilket var mere end fortjent efter en meget ensidig affære, hvor eneste anke sådan set var, at føringen ikke var større.

Som tidligere nævnt kan pausen få momentum til at svinge i en fodboldkamp, og det var i den grad også, hvad der skete i denne kamp. HIK kom som forventet ud med en stor aggressivitet fra starten af anden halvleg for at prøve at finde en vej tilbage i kampen, og de skulle heller ikke bruge mere end to minutter af halvlegen for at komme på omgangshøjde.

En lang bold blev slået frem fra HIK - den burde ikke volde de store problemer, men alt for passivt forsvarsspil endte med, at Noah Engell pludselig var alene igennem, og han afsluttede mellem benene på Rasmus Wedege til 1-1. Målet rystede tydeligvis FA 2000, som i det næste kvarter løb rundt på banen som en groggy bokser.

Blot syv minutter efter føringsmålet kom HIK så i front på en meget kontroversiel scoring. Det var tydeligt for alle på stadion, at William Ravn fik to hænder så hårdt i ryggen, at han nærmest blev skubbet ind i målet og derfor endte med at heade bolden i eget mål - der var i sagens natur et kæmpe frispark, som alle på stadion kunne se. Eller det vil sige næsten alle, for kampens dommer valgte at dømme mål i situationen.

Bedre blev det ikke efter et kvarter af anden halvleg, hvor endnu en lang bold endte med endnu en friløber og endnu et mål. Denne gang var det HIK-topscorer Mathias Veltz, der løb fra alt og alle og udplacerede Rasmus Wedege. En fuldstændig absurd udvikling på kampen efter første halvleg, og udviklingen fik da også den øjeblikkelige konsekvens, at der blev foretaget en tredobbelt udskiftning.

Det fik momentum til at svinge igen, men FA 2000 kunne med rette igen føle sig bortdømt på det groveste kort efter indskiftningen. Youcef Mokdad blev hægtet af HIK-forsvareren Haki Bedzeti i en gunstig position til et soleklart gult kort, og da Haki Bedzeti allerede havde et gult kort, var hele stadion forberedt på, at FA 2000 kunne få en halv time i overtal til at jagte et comeback.

Men til alles overraskelse skete der intet, og det gør selvfølgelig ikke missionen nemmere at få så afgørende kendelser fejlagtigt imod sig. FA 2000 skal dog have stor ros for ikke at give op, og kort efter kom spændingen så for alvor tilbage, da Casper Holmelund flot headede Sami Jalal Karchouds fine indlæg i kassen. Med 23 minutter tilbage plus tillægstiden var der masser af tid til at få den forløsende udligning.

Det var også særdeles tæt på, at den kom. HIK måtte redde på selve målstregen, mens Casper Holmelund også fik headet lige forbi fra relativt fri position, men når man satser alt i de sidste minutter, er der en risiko for, at det kan give bagslag. Med to minutter igen kunne HIK så lukke og slukke med et fremragende mål fra distancen af Morten Olsen og derved blev det i en meget mærkelig fodboldkamp, hvor FA 2000 gik fra himmel til helvede på et kvarter.

HIK - FA 2000 4-2 (0-1)
0-1 Oskar Høybye (40.)
1-1 Noah Engell (48.)
2-1 William Ravn (55., selvmål)
3-1 Mathias Veltz (61.)
3-2 Casper Holmelund (68.)
4-2 Morten Olsen (89.)