Fortjent nederlag til topholdet

image
Steffen Dam, sportchef senior
15. oktober 2020 kl. 14:26
På forhånd var der tale om sæsonens sværeste opgave, da FA 2000 lørdag satte kursen mod Falster. Modstander var rækkens førerhold Nykøbing FC, og opgaven blev da også lige så svært som forudsagt.
Værterne vandt med 3-0 efter en stærk første halvleg af FA 2000 og en anden halvleg, hvor forskellen på de to hold var til at få øje på.
Nykøbing FC fik kampens første store chance, da Mathias Gehrt efter fikst kombinationsspil fra værterne pludselig kom fri til afslutning på kanten af feltet, men afslutningen stod ikke mål med forarbejdet og endte lige på Victor Smedsrud, men derfra var det faktisk FA 2000, der kom frem til de bedste muligheder.
Nok havde nedrykkerne fra 1. division bolden meget, men det førte ikke til så mange muligheder udover førnævnte i kampens indledning.
Efter fem minutter kom Lucas Lodberg godt igennem, men afslutningen endte desværre et stykke over mål og kort efter fik Mads Lange en meget stor chance for at sende gæsterne i front, da han efter et fremragende løb fik en fri afslutning på kanten af det lille felt.
Desværre vandt Nykøbing-målmand Sebastian Olsen duellen og riposten kunne Sebastian Jacobsen heller ikke få over stregen - det var en af de muligheder, der bare skal give mål, hvis man vil få point mod så stærkt et hold som Nykøbing FC, men angrebet i sig selv var fremragende. I den indledende fase var også Lucas Simonsen tæt på, men hans lob mod kassen gik desværre lige over.
Den flotte indledning lovede godt for fortsættelsen, men retfærdigvis skal det siges, at de største chancer i resten af halvlegen tilfaldt hjemmeholdet. Emilio Simonsen var tæt på i to tilfælde, men begge gange endte afslutningen over mål, og endnu tættere på kom han efter en halv time, hvor han kom alene igennem, men overplacerede sin afslutning, som så prellede af på stolpen.
Selv om Nykøbing havde mest boldbesiddelse, kunne FA 2000 gå til pause med 0-0 efter en alt i alt løfterig indsats, hvor de på dagen rødklædte gæster flere gange viste, at de havde våbnene til at true favoritterne.
Men startede første halvleg godt, gjorde anden halvleg det stik modsatte. For blot otte minutter inde i halvlegen havde Nykøbing FC scoret to gange og reelt set afgjort kampen.
Nykøbing fik brudt et ellers lovende FA 2000-angreb, og da der ikke blev tacklet igennem på midten af banen, fik Emilio Simonsen masser af plads til at løbe ned mod målet - han fik sendt Mads Carlson fri, og usvigelig sikkert udplacerede han Victor Smedsrud. Et par minutter senere blev det så 2-0 efter et hjørnespark, hvor tårnhøje Mathias Kristensen fik snittet bolden i kassen.
Nu var det et gigantisk bjerg, som FA 2000 skulle bestige for at få point med fra kampen og det blev også en for svær opgave. Der blev satset hårdt på en reducering, hvilke gav gevaldige åbninger i den anden ende, og i denne periode var FA 2000 heldige med ikke at komme yderligere bagud, men enten afsluttede værterne dårligt eller også leverede Victor Smedsrud fine redninger.
Til gengæld blev Lucas Lodberg snydt for et klokkeklart straffespark i denne periode, da han blev væltet omkuld med to hænder i ryggen. Det kunne have skabt ny energi med en reducering midt i halvlegen, men mærkværdigt nok forblev dommernes fløjte tavs i den situation.
I stedet kunne Nykøbing FC afgøre kampen på et fremragende angreb, hvor FA 2000 blev spillet tynde og Sebastian Koch nemt kunne trille bolden i kassen. I denne periode var det tydeligt, at der på dagen var relativt stor forskel på de to mandskaber, men FA 2000 skal have ros for ikke at give op og et par af de indskiftede spillere var med til at puste nyt liv i kampen trods det faktum, at kampen var tabt.
Jonas Jørgensen kom igennem til en relativt fri afslutning i kampens slutfase, inden Adrian Kvist i kampens sidste minut headede over et tomt mål - men set over hele kampen kunne der absolut intet indvendes mod Nykøbing FC’s klare sejr.
Nykøbing FC - FA 2000 3-0 (0-0)
1-0 Mads Carlson (50.)
2-0 Mathias Kristensen (53.)
3-0 Sebastian Koch (74.)