Menu

Fortjent nederlag i lokalopgøret

image FA 2000's Sebastian Jacobsen scorer på straffe
18. august 2019 kl. 20:06

Efter to flotte præstationer i de to første kampe, var det med en god portion optimisme, at FA 2000 løb på banen til lokalbraget mod Vanløse. Men braget blev lidt af en fuser, set med de blå briller. Sæsonens klart dårligste præstation så langt endte da også med et fortjent nederlag på 1-3 til Vanløse i en kamp, hvor FA 2000 kun for alvor havde momentum i tre minutter.

Det var ellers FA 2000, der kunne notere kampens første reelle afslutning, da Michael Jonssen skød snert forbi den ene stolpe, men det var Vanløse, der var mest aggressive fra kampens start - det er et hold, som arbejder stenhårdt for hinanden og er dygtige til at slå til, når modstanderen blotter sig og det var desværre lige præcis hvad der skete efter et kvarters spil af kampen.

En bold blev sendt direkte ind i fødderne på en Vanløse-spiller midt på egen halvdel, og få sekunder og et par kombinationer senere havde Oskar Georg Høybye bragt gæsterne i spidsen med en flad afslutning uden for Jonas Elkjærs rækkevidde. Skulle man tro, at det satte gang i de blåklædte, så tog man fejl. FA 2000 virkede rystede i denne periode, og Vanløse sad på det meste efter scoringen.

De var også tæt på en scoring af Asger Højmark Jensen, men en mesterlig redning af Jonas Elkjær fik forhindret, at gæsterne øgede føringen. Som halvlegen skred frem, blev spillet gradvist bedre for FA 2000, som mod slutningen af halvlegen begyndte at dominere spillet og skabe opløb til chancer, men det velorganiserede Vanløse-hold lod sig ikke sådan lige dirke op og dermed 0-1 ved pausen.

Fra anden halvlegs start kom topscorer Sebastian Jacobsen på banen i et forsøg på at vende slagets gang, men før han havde nået at kunne sætte sit aftryk på kampen, var stillingen 0-2. En ny fejl blev opsnappet af Vanløse, og efter et par kombinationer var den fremadstormende Simon Haages helt alene igennem. Han var iskold på friløberen og udplacerede den chanceløse Jonas Elkjær.

Nu var det for alvor opad bakke mod et hold, der endnu ikke havde lukket mål ind i sæsonen, men midt i halvlegen kom så livlinen. Endelig var det Vanløses tur til at begå en fejl i egen forsvarszone - det sendte Lucas Simonsen i frit løb mod Vanløse-målet. Han fik sendt bolden videre til Matin Al Atlassi, som blev fældet af Lasse Krogh til et set udefra helt korrekt dømt straffespark.

Topscorer Sebastian Jacobsen var iskold og nu lugtede det bedre og bedre spillende FA 2000-hold for alvor blod. Men duften af point forsvandt i den regnvåde sommerhimmel blot tre minutter senere. Et totalt unødvendigt skub i ryggen ude i kanten af feltet blev takseret til et straffespark, og Vanløses frontløber Jack Castelijns var lige så sikker i sin udnyttelse fra pletten som Sebastian Jacobsen.

Det var reelt set afgørelsen på kampen, men til FA-spillernes ros skal det dog siges, at de ikke gav op og i det sidste kvarter af kampen spillede det bedste fodbold og kom frem til flere pæne chancer. Men da bolden først lige trillede forbi stolpen i en ellers farlig situation og Matin Al Atlassi lidt senere sparkede over fra fri position vidste man godt, at det bare ikke var de blåklædtes dag.

Heldigvis er der allerede mulighed for revanche, når FA 2000 skal et smut til Rødovre og Espelunden for at møde Avarta.

FA 2000 - Vanløse 1-3 (0-1)
0-1 Oskar Georg Høybye (15.)
0-2 Simon Haages (50.)
1-2 Sebastian Jacobsen (67., straffe)
1-3 Jack Castelijns (70., straffe)