Flot halvleg var ikke nok mod topholdet

image Foto: Patrick Werther / FC Roskilde
Steffen Dam
09. april 2024 kl. 19:06

Et solbeskinnet Frederiksberg bød lørdag på fodbold i 2. division mellem FA 2000 og FC Roskilde. Umiddelbart var det bund mod top, og efter første halvleg var det også det indtryk, man sad tilbage med. En pause på 15 minutter kan dog ændre meget, og efter pausen var FA 2000 det klart bedste hold og både kunne og burde også have udlignet - men marginalerne er ikke med holdet, og det endte derfor med et nederlag på 0-1.

Målet faldt midt i første halvleg. Et frispark fra siden blev lagt ind i det lille felt, hvor Oliver Schkolnik helt uhindret kunne stige vejrs og heade gæsterne i front - en helt logisk udvikling af en start på kampen, hvor FC Roskilde lykkedes med deres høje pres og der var uvanligt mange uprovokerede fejl fra de blåklædte spillere. Der skulle heller ikke gå mere end fem minutter, før gæsterne fik den første store chance.

Mads Freitag vendte godt rundt og fik en fin skudmulighed i feltet, men afslutningen stod ikke mål med forarbejdet og kort efter scoringen var det en fiks hjørnesparkskombination, der var ved at få gæsterne på måltavlen. Sådan var billedet den første gode halve times tid. Topholdet FC Roskilde var i teten og FA 2000 havde nok at gøre med at bare som minimum at holde kampen i live.

Efter 36 minutter var det så Arman Taranis’ tur til at brænde en stor chance, da han headede på overliggeren, mens FA 2000's eneste nævneværdige mulighed i halvlegen kom kort efter. Det var så til gengæld også en stor en af slagsen. Karim El Haddouchi opsnappede en aflevering til Roskilde-keeperen og spillede den ind til en fri Oliver Tølbøll Rimmen, der desværre ikke fik ramt sin afslutning ordentligt, mens Lucas Simonsens efterfølgende forsøg blev pareret af en Roskilde-forsvarer.

Det kunne næsten kun blive bedre efter pausen, og lad det være sagt med det samme - det gjorde det også, men uden at det kastede mål af sig. Blot to minutter inde i anden halvleg troede det meste af stadion, at udligningen faldt. Sami Jalal Karchoud driblede fremragende igennem gæsternes forsvar, og hans indlæg blev ramt af en Roskilde-forsvarer, men en klasseredning af de store fra Roskilde-målmand Marco Brylov gjorde, at bolden tog indersiden af stolpen og sprang i spil igen.

Chancen blev startskuddet til en halvleg med FA 2000 som det dominerende mandskab. Største chance derefter kom med godt et kvarter igen, hvor det igen var Marco Brylov, som reddede for topholdet. Et flot opspil fra FA 2000 endte med en fin afslutningsmulighed til Oskar Høybye - hans forsøg blev blokeret og røg hen til en fri Lucas Simonsen, der fra en spids vinkel igen måtte se gæsternes målmand diske op med en stor redning.

Man kunne ikke sætte en finger på ret meget efter pausen, hvor FC Roskilde kun havde et par omstillingsmuligheder at svare igen med, som ikke for alvor blev farlige. Det nytter dog lige præcis ingenting, når der ikke kommer point ud af det, og nu står den så på 10 finaler. Den første er allerede lørdag mod Skive på Frederiksberg.

FA 2000 - FC Roskilde 0-1 (0-1)
0-1 Oliver Schkolnik (22.)